Bábovka maková bez vážení
60 min.
Ingredience
- 1šálekMák mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekCukr krupice
- 1šálekMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůHrozinky
- 1kusCitrony
- 2,5šálkyMouka polohrubá
- 0,25šálekOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Vejce ušleháme do pěny a přilijeme mléko. Přidáme mák, cukr, olej, citronovou kůru a hrozinky. Nakonec přisypeme mouku prosátou s kypřicím práškem.
- 2Těstem naplníme vymaštěnou, hrubou moukou vysypanou formu.
- 3Pečeme zvolna 30-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.