Bábovka mramorová

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nasypeme mouku a promícháme ji se sušeným droždím. Přidáme všechny další suroviny podle soupisu v receptu a kuchyňským robotem s hnětacími metlami hněteme minimálně pět minut. Začínáme na nejnižší rychlosti robotu a postupně ji zvyšujeme. Pak těsto v míse přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
  • 2
    Jakmile je těsto dostatečně vykynuté, znovu ho prohněteme, teď už stačí ručně, aby bylo pružné a hladké.
  • 3
    Připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dvě třetiny těsta vložíme do formy. Zbylou třetinu těsta necháme v míse a přidáme k ní kakaový prášek, cukr, rozpuštěnou hořkou čokoládu a mléko. Dobře promícháme. Hotové těsto vlijeme do formy a vidličkou lehce propichujeme, čímž docílíme mramorování.
  • 4
    Znovu těsto odložíme na teplé místo a přikryté utěrkou necháme 45 minut kynout. Až nabude asi o jednu třetinu, je správně vykynuté. Mezitím si předehřejeme troubu na 190 °C. Bábovku vložíme do trouby a pečeme 50 minut.
  • 5
    Nakonec hotovou bábovku vyklopíme z formy, potíráme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.