Bábovka s bílou čokoládou

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené brusinky namočíme na 60 minut do rumu.
  • 2
    Máslo ušleháme s cukrem, vanilkový cukrem a vejci. Pak přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, skořici, na jemno nasekané vlašské ořechy, na malé kousky nakrájené sušené meruňky a brusinky s rumem. Vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme dovnitř a bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, povrch polijeme rozpuštěno bílou čokoládou a posypeme kandovaným ovocem. Po ztuhnutí podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.