Bábovka s bílou čokoládou
95 min.
Ingredience
- 200gramůBrusinky sušené
- 4centilitryRum
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceStrouhanka
- 80gramůOřechy vlašské
- 150gramůMeruňky
- 50gramůKandované ovoce
- 150gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Sušené brusinky namočíme na 60 minut do rumu.
- 2Máslo ušleháme s cukrem, vanilkový cukrem a vejci. Pak přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, skořici, na jemno nasekané vlašské ořechy, na malé kousky nakrájené sušené meruňky a brusinky s rumem. Vypracujeme hladké těsto.
- 3Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme dovnitř a bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, povrch polijeme rozpuštěno bílou čokoládou a posypeme kandovaným ovocem. Po ztuhnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.