Bábovka s čokoládovou drtí
80 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 750gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 125mililitrůMléko polotučné
- 175gramůČokoláda na vaření
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1132 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
48 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
7 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme změklé máslo. Můžeme ho rozetřít do pěny buď vařečkou nebo ručním šlehačem. Přidáváme postupně moučkový a vanilkový cukr, přisypeme špetku soli a šleháme, dokud není těsto úplně hladké. Postupně přidáváme vejce a vešleháme je do hmoty.
- 2Do mouky nasypeme škrob a promícháme, přidáme ještě sáček prášku do pečiva a prosejeme. Prosátou směs přidáváme po menším množství do ušlehané pěny a mícháme. Nakonec přilijeme mléko a došleháme těsto. Na prkénku nasekáme čokoládu na vaření na drobné kousíčky, vsypeme do hotového těsta a zamícháme. Připravíme si formu na bábovku o průměru 23 centimetrů. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Bábovku pečeme asi 60 minut.
- 3Hotovou bábovku vytáhneme z trouby, opatrně ji vyklopíme a počkáme, až vychladne. Pak ji pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 8. 7. 2016
Bábovka s čokoládovou drtí
Není omyl v množství mouky? Děkuji.
Anonymní uživatel
út 17. 1. 2017
Bábovka s čokoládovou drtí
Musím říct, že množství chyb a absence odpovědí od některých autorů receptů mě na těchto stránkách hodně štve 😬