Bábovka s exotickým ovocem

55 min.
Francie

Ingredience

    • 60gramůCukr moučkový
    • 15gramůDroždí
    • 100mililitrůRum bílý
    • 150mililitrůZakysaná smetana
    • 30gramůCukr krupice
    • 200gramůKompot ananasový
    • 1špetkaSůl
    • 75mililitrůMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 500gramůKumkvát
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, sůl, polovinu moučkového cukru, vejce, droždí a vlažné mléko smícháme v jemné těsto.
  • 2
    Přikryté utěrkou necháme 60 minut kynout na teplém místě.
  • 3
    Vykynuté těsto lehce promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Opět necháme kynout, tentokrát 30 minut.
  • 4
    Poté pečeme při 200°C cca 25 minut.
  • 5
    Rum smícháme s cukrem a troškou vody, necháme svařit a zcela vystydnout.
  • 6
    Upečenou bábovku polijeme sirupem a necháme dobře vsáknout, nakonec ozdobíme ušlehanou oslazenou smetanou a kousky ovoce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.