Bábovka s exotickým ovocem
55 min.
Ingredience
- 60gramůCukr moučkový
- 15gramůDroždí
- 100mililitrůRum bílý
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 30gramůCukr krupice
- 200gramůKompot ananasový
- 1špetkaSůl
- 75mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůKumkvát
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Mouku, sůl, polovinu moučkového cukru, vejce, droždí a vlažné mléko smícháme v jemné těsto.
- 2Přikryté utěrkou necháme 60 minut kynout na teplém místě.
- 3Vykynuté těsto lehce promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Opět necháme kynout, tentokrát 30 minut.
- 4Poté pečeme při 200°C cca 25 minut.
- 5Rum smícháme s cukrem a troškou vody, necháme svařit a zcela vystydnout.
- 6Upečenou bábovku polijeme sirupem a necháme dobře vsáknout, nakonec ozdobíme ušlehanou oslazenou smetanou a kousky ovoce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.