Bábovka s kysanou smetanou
95 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka kukuřičná
- 10kusůVaječný bílek slepičí
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaTresť vanilková
- 300gramůCukr moučkový
- 0,25lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
669 mg
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.
- 2Troubu předehřejeme na 170°C.
- 3Obě mouky smícháme se sto gramy cukru. Bílky umixujeme, přidáme sůl a mixujeme dokud není sníh zcela tuhý. Poté zašleháme zbylý cukr a obě esence. Do sněhu "zabalíme" mouku a těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba hodinu.
- 4Hotovou bábovku vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.