Bábovka s kysanou smetanou

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
669 mg
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 170°C.
  • 3
    Obě mouky smícháme se sto gramy cukru. Bílky umixujeme, přidáme sůl a mixujeme dokud není sníh zcela tuhý. Poté zašleháme zbylý cukr a obě esence. Do sněhu "zabalíme" mouku a těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba hodinu.
  • 4
    Hotovou bábovku vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.