Bábovka s lesním ovocem

126 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci.
  • 2
    Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.
  • 3
    Máslo pokrájíme na drobné kousky a vmícháme do těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě. Poté prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
  • 4
    Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.
  • 5
    Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme griotku.
  • 6
    Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.
  • 7
    Ovoce omyjeme, zalijeme zbytkem sirupu a rozložíme na upečené bábovce. Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.