Bábovka s lesním ovocem
126 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 10gramůCukr moučkový
- 5gramůSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 350gramůCukr krupice
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůJahody zahradní
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůBorůvky
- 100gramůMaliny
- 30mililitrůGriotka
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Mléko mírně ohřejeme, smícháme se solí, droždím, moučkovým cukrem a vejci.
- 2Postupně přisypeme mouku a vypracujeme těsto, které ručně dobře prohněteme.
- 3Máslo pokrájíme na drobné kousky a vmícháme do těsta. Hotové těsto necháme 35 minut odpočívat na teplém místě. Poté prohněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
- 4Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a necháme kynout dalších 40 minut. Bábovku pečeme při 190 °C 15 minut.
- 5Cukr rozpustíme ve 500 ml vody a povaříme 20 vteřin. Necháme vystydnout a přilijeme griotku.
- 6Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a přeléváme cukrovým sirupem tak, aby se těsto dobře nasáklo.
- 7Ovoce omyjeme, zalijeme zbytkem sirupu a rozložíme na upečené bábovce. Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.