Bábovka s mandarinkami

80 min.
Evropa

Ingredience

  • Na formu
  • Na ozdobu
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusZtužovač šlehačky
  • Na potření
    • 6lžicLikér pomerančový
    • 100gramůMarmeláda pomerančová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1273 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
57 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
9 g
Cukr
90 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompotové mandarinky slijeme a necháme okapat. Formu na bábovku dobře vymažeme tukem a dno poklademe okapanými mandarinkami.
  • 2
    V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Po částech vmícháme rozmíchaná vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a umletými mandlemi a nakonec přilijeme mléko. Těsto dobře promícháme a vlijeme do formy na mandarinky. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170°C zhruba 50 minut. Aby bábovka netmavla, můžeme ji po půl hodině pečení přikrýt pečícím papírem.
  • 3
    Upečenou bábovku necháme zchladnout, vyklopíme ji na rovný talíř a vršek bábovky pokapeme pomerančovým likérem.
  • 4
    Pomerančovou marmeládu zahřejeme a potřeme jí povrch bábovky. Aby povrch bábovky zhnědl, vložíme ji na plechu vyloženém pečícím papírem na deset minut do vyhřáté trouby.
  • 5
    Bábovku před podáváním nakrájíme a porce zdobíme smetanou ušlehanou dotuha.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.