Bábovka s mandarinkami
80 min.
Ingredience
- 300gramůKompot mandarinkový
- 2gramyMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 200gramůMandle
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 8lžicMléko polotučné
- 100gramůSolamyl - bramborový škrob
- Na formu
- Na ozdobu
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusZtužovač šlehačky
- Na potření
- 6lžicLikér pomerančový
- 100gramůMarmeláda pomerančová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1273 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
57 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
9 g
Cukr
90 g
Postup přípravy
- 1Kompotové mandarinky slijeme a necháme okapat. Formu na bábovku dobře vymažeme tukem a dno poklademe okapanými mandarinkami.
- 2V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Po částech vmícháme rozmíchaná vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a umletými mandlemi a nakonec přilijeme mléko. Těsto dobře promícháme a vlijeme do formy na mandarinky. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170°C zhruba 50 minut. Aby bábovka netmavla, můžeme ji po půl hodině pečení přikrýt pečícím papírem.
- 3Upečenou bábovku necháme zchladnout, vyklopíme ji na rovný talíř a vršek bábovky pokapeme pomerančovým likérem.
- 4Pomerančovou marmeládu zahřejeme a potřeme jí povrch bábovky. Aby povrch bábovky zhnědl, vložíme ji na plechu vyloženém pečícím papírem na deset minut do vyhřáté trouby.
- 5Bábovku před podáváním nakrájíme a porce zdobíme smetanou ušlehanou dotuha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.