Bábovka s rumem a vodou z pomerančových květů
55 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 1lžíceVoda z pomerančových květů
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceTresť vanilková
- 510gramůMouka polohrubá
- 5kusůVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 130gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozehřejeme 120g másla.
- 2Poté utřeme 4 vejce s cukrem. Přidáme máslo, mléko, vodu z pomerančových květů, rum, sůl a vanilkovou esenci. Vše důkladně promícháme.
- 3Potom přidáme kvasnice rozmíchané s trochou vlažné vody. Postupně po lžících přidáme 500g mouky. Zlehka mícháme dokud nevznikne husté těsto. Zaprášíme zbytkem mouky, zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 3hodiny odpočívat.
- 4Zpracujeme těsto, rozválíme, rozložíme do bábovkové formy a necháme 2hodiny kynout.
- 5Troubu předehřejeme na 180C.
- 6Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.