Bábovka s rumem a vodou z pomerančových květů

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve rozehřejeme 120g másla.
  • 2
    Poté utřeme 4 vejce s cukrem. Přidáme máslo, mléko, vodu z pomerančových květů, rum, sůl a vanilkovou esenci. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Potom přidáme kvasnice rozmíchané s trochou vlažné vody. Postupně po lžících přidáme 500g mouky. Zlehka mícháme dokud nevznikne husté těsto. Zaprášíme zbytkem mouky, zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 3hodiny odpočívat.
  • 4
    Zpracujeme těsto, rozválíme, rozložíme do bábovkové formy a necháme 2hodiny kynout.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 6
    Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.