Bábovka se šlehačkou
65 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůStrouhanka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, citronovou kůru a šleháme asi 10 minut.
- 2Do vzniklého hustého krému vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijeme smetanu, vše zamícháme a nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.
- 3Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut. Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a nakrájíme na díly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 9. 2015
Bábovka se šlehačkou
Já za sebe nemůžu tuto bábovku doporučit. Dělala jsem z ingrediencí na 8 porcí, bábovka je tužší a není vůbec vláčná. Příště si raději vyberu jiný recept.