Bábovka se šlehačkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, citronovou kůru a šleháme asi 10 minut.
  • 2
    Do vzniklého hustého krému vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijeme smetanu, vše zamícháme a nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.
  • 3
    Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut. Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a nakrájíme na díly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 9. 2015
Bábovka se šlehačkou
Já za sebe nemůžu tuto bábovku doporučit. Dělala jsem z ingrediencí na 8 porcí, bábovka je tužší a není vůbec vláčná. Příště si raději vyberu jiný recept.