Bábovka se směsí kandovaného ovoce
305 min.

Ingredience
- 70gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceDroždí sušené
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 85gramůHrozinky
- 150mililitrůMléko polotučné
- 170gramůHera
- 85gramůKandované ovoce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- 2V míse smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme odstát. Poté vmícháme žloutky, vejce, sůl, cukr, citronovou kůru, Heru a mouku. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout.
- 3Do vykynutého těsta vmícháme hrozinky, směs kandovaného ovoce a dáme do formy, v které necháme těsto ještě asi hodinu a půl dokynout.
- 4V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě asi třicet minut, dokud bábovka nezezlátne. Na mřížce necháme vychladnout a před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.