Bábovka šlehačková
65 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 80gramůOřechy vlašské
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceTuk
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceHrozinky
- 1hrstKokos - mletý (Kopra)
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
42 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem.
- 2Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
- 3V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku, půl kypřícího prášku, vanilkový cukr, ořechy, šlehačku, citronovou kůru, rozinky a vše promícháme.
- 4Přidáváme postupně tuhý sníh, zpracujeme ho do těsta, vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 10. 9. 2016
Bábovka šlehačková
Opravdu velice dobrá bábovka, moc doporučuji vyzkoušet. Dala jsem jen o 20 g méně cukru, ale to už je na chuti každého. Já dávám všeobecně méně cukru, ale každý to má jinak. 😉 Rozinky a hlavně ořechy udělají báječnou chuť. Každopádně palec nahoru.😎