Bábovka sváteční
60 min.
Ingredience
- 190gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 180gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaKandované ovoce
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Žloutky od bílků oddělíme a s polovinou cukru ušleháme bílky. Žloutky, zbylý cukr, vanilkový cukr, tuk, sůl a citronovou kůru ušleháme.
- 2Přimícháme mouku s kypřícím práškem, kandované ovoce a vmícháme sníh.
- 3Vymažeme a vysypeme formu a těsto do ní vlijeme.
- 4Pečeme při 180 stupních 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 29. 1. 2017
Bábovka sváteční
Do těsta jsem přidávala cca 120 ml mléka, jinak by nebyl pravdivý bod 3, že se těsto do formy vlije.🤢. Špetku soli jsem dala do bílků, sníh se vyšlehá lépe a cukr jsem pak zašlehávala po částech. Kandovaného ovoce může být o trochu více, může se třeba ubrat malinko cukru. Poslední dobou k pečení bábovek využívám formu z granitu, s kterou mám ty nejlepší zkušenosti i v plynové troubě. Vymazala jsem máslem a vysypala hrubou moukou. Bábovka je moc dobrá, ale pouze za předpokladu, že se přidá tekutina!
Anonymní uživatel
ne 29. 1. 2017
Bábovka sváteční
Zapomněla jsem napsat, že jsem dělala z množství na 8 porcí. Jinak se musí mléko přizpůsobit počtu porcí.