Bábovka z rakouských Korutan

105 min.
Rakousko

Ingredience

    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 20gramůDroždí
    • 100gramůHera
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1špetkaSůl
    • 100gramůCukr krystal
    • 2lžíceSkořice mletá
    • 50gramůBorůvky sušené
    • 100gramůRozinky tmavé
    • 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
715 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké míse z mouky, mléka, droždí, dvou vajec a dvou žloutků, rozpuštěné Hery a soli uhněteme těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme obdélník o síle přibližně 1 cm, který posypeme hrozinkami, cukrem se skořicí a borůvkami. Těsto stočíme do tvaru ulity šneka, potřeme bílkem, přeneseme na plech s pečicím papírem a vložíme do studené trouby, kterou pak zapneme na nejvyšší stupeň.
  • 3
    Bábovka je upečená přibližně za jednu hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.