Bábovka z rakouských Korutan
105 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůDroždí
- 100gramůHera
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr krystal
- 2lžíceSkořice mletá
- 50gramůBorůvky sušené
- 100gramůRozinky tmavé
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
715 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ve velké míse z mouky, mléka, droždí, dvou vajec a dvou žloutků, rozpuštěné Hery a soli uhněteme těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.
- 2Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme obdélník o síle přibližně 1 cm, který posypeme hrozinkami, cukrem se skořicí a borůvkami. Těsto stočíme do tvaru ulity šneka, potřeme bílkem, přeneseme na plech s pečicím papírem a vložíme do studené trouby, kterou pak zapneme na nejvyšší stupeň.
- 3Bábovka je upečená přibližně za jednu hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.