Bábovka z těsta, připraveného v domácí pekárně

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnku na mírném ohni rozpustíme máslo. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme žloutky a rozpuštěné máslo, přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu smíchaný krupicový a vanilkový cukr.
  • 2
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko.
  • 4
    Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu z ní vyjmeme a těsto přemístíme do vymazané formy na bábovku. Bábovkovou formu s těstem dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme přibližně 25 minut, až má zlatavou barvu.
  • 5
    Po upečení necháme mírně vychladnout, pak ji opatrně z formy vyklepneme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.