Bábovka z tužšího třeného těsta
65 min.
Ingredience
- Na formu
- 30gramůTuk
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Těsto
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr vanilka
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceRum
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
931 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto je tužší, mělo by z vařečky padat v kusech.
- 2Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
- 3Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.