Bábovka z tužšího třeného těsta

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
931 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto je tužší, mělo by z vařečky padat v kusech.
  • 2
    Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
  • 3
    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.