Bábovka z vařených brambor

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
672 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo (nebo Heru) třeme v míse se žloutkem a částí cukru. Přidáme citronovou kůru, předem vařené, jemně nastrouhané brambory, část mouky a špetku soli. Nakonec vmícháme sníh z bílku oslazený zbylým cukrem. Přisypeme zbylou mouku prosátou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do formy na bábovku vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.