Bábovka z vařených brambor
55 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůBrambory vařené
- 2lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 2gramyMouka pšeničná hrubá
- Na formu
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
672 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Máslo (nebo Heru) třeme v míse se žloutkem a částí cukru. Přidáme citronovou kůru, předem vařené, jemně nastrouhané brambory, část mouky a špetku soli. Nakonec vmícháme sníh z bílku oslazený zbylým cukrem. Přisypeme zbylou mouku prosátou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do formy na bábovku vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.