Bagely

120 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5lžičkySůl
    • 1,5lžíceCukr krupice
    • 20gramůDroždí
    • 5mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Na plech
    • 40gramůSádlo škvařené
  • Na vaření
    • 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vymažeme rozpuštěným sádlem.
  • 2
    Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, rozmícháme se lžící vody a trochou mouky. Necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek a tolik vody, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout.
  • 4
    Z vykynutého těsta vyválíme válečky, spojíme do kroužků. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme opět kynout.
  • 5
    Dáme vařit vodu do hrnce a vykynuté kroužky po 2 – 3 kusech vkládáme do vody, která se vaří, ale jen jemným perlením. Kroužky vaříme bez poklice asi půl minuty z každé strany.
  • 6
    Okapané bagely klademe na vymazaný plech, v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova, asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.