Bagely
120 min.
Ingredience
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžíceCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 5mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na plech
- 40gramůSádlo škvařené
- Na vaření
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme rozpuštěným sádlem.
- 2Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, rozmícháme se lžící vody a trochou mouky. Necháme vzejít kvásek.
- 3Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek a tolik vody, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout.
- 4Z vykynutého těsta vyválíme válečky, spojíme do kroužků. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme opět kynout.
- 5Dáme vařit vodu do hrnce a vykynuté kroužky po 2 – 3 kusech vkládáme do vody, která se vaří, ale jen jemným perlením. Kroužky vaříme bez poklice asi půl minuty z každé strany.
- 6Okapané bagely klademe na vymazaný plech, v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova, asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.