Bagetky Ficelle
35 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžičkySůl
- 7gramůDroždí sušené
- 510mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Vápník
28 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme hladkou mouku se lžičkou soli a 360 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké těsto, které na pracovní desce hněteme ještě 10 minut.
- 2Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na váleček dlouhý asi 30cm. Válečky přeneseme na plech a na povrchu nařízneme několik šikmých zářezů. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu.
- 3Vykynuté bagetky potřeme silně osolenou vodou (150 ml) a pečeme 15-20 minut dozlatova.
- 4Podáváme teplé nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.