Bagetky Ficelle

35 min.
Itálie

Ingredience

    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 3lžičkySůl
    • 7gramůDroždí sušené
    • 510mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Vápník
28 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme hladkou mouku se lžičkou soli a 360 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké těsto, které na pracovní desce hněteme ještě 10 minut.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na váleček dlouhý asi 30cm. Válečky přeneseme na plech a na povrchu nařízneme několik šikmých zářezů. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu.
  • 3
    Vykynuté bagetky potřeme silně osolenou vodou (150 ml) a pečeme 15-20 minut dozlatova.
  • 4
    Podáváme teplé nebo studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.