Bagetky s humrem
10 min.
Ingredience
- 500gramůHumr
- 2kusyCibule
- 1kusOkurky nakládané
- 1kusPaprika červená
- 80gramůSalát ledový
- 1lžíceKečup
- 0,25lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,25lžičkaSůl
- 2kusyBageta
- 2lžíceMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
11 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z velkého chlazeného humra oddělíme ocas a klepeta a ponoříme je do vařící se vody. Zmírníme oheň, ocas ve vodě zahříváme 7 minut a klepeta 9 minut. Klepeta a ocas vyjmeme z vody, necháme vychladnout, maso vybereme a nakrájíme je na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a kyselou okurku, papriku zbavíme stopky, jader a pokrájíme na kostičky. Ledový salát natrháme na malé kousky. Bagety rozřízneme podél na dvě části.
- 2V misce smícháme majonézu s worcesterem a kečupem, zamícháme papriku, okurku a cibulku, podle chuti osolíme a směs nakonec dobře promícháme s humřím masem.
- 3Spodní část bagetek pokryjeme salátovými listy, na ně navršíme humrový salát a přiklopíme. Každou bagetku rozpůlíme na dvě poloviny a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.