Bagety s otrubami
40 min.

Ingredience
- 175mililitrůVoda pitná
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůDroždí sušené
- 3gramySůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka chlebová
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůOtruby pšeničné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
28 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vodu, rozpuštěné máslo, přidáme chlebovou i celozrnnou mouku, cukr, sůl a promícháme. Vsypeme sušené droždí a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme zakryté hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy, vyválíme do tvaru bagety, vršek nařízneme do šachovnice a obalíme v pšeničných otrubách. Rozložíme na plech a necháme ještě 45 minut kynout. Pečeme minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.