Bagety s otrubami

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 175mililitrůVoda pitná
    • 10gramůCukr krupice
    • 5gramůDroždí sušené
    • 3gramySůl
    • 20gramůMáslo čerstvé
    • 150gramůMouka chlebová
    • 100gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 100gramůOtruby pšeničné
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
28 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme vodu, rozpuštěné máslo, přidáme chlebovou i celozrnnou mouku, cukr, sůl a promícháme. Vsypeme sušené droždí a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme zakryté hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy, vyválíme do tvaru bagety, vršek nařízneme do šachovnice a obalíme v pšeničných otrubách. Rozložíme na plech a necháme ještě 45 minut kynout. Pečeme minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.