Bagety zapečené s rajčatovou omáčkou
32 min.
Ingredience
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyBageta
- 150gramůOmáčka rajčatová
- 40gramůSýr Parmezán
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bagety šikmo nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr krájíme na hobliny. V misce promícháme olej s česnekem a pod fólií necháme alespoň hodinu louhovat. Rajčatovou omáčku lehce prohřejeme. Plátky bagety potřeme z obou stran olejem s česnekem.
- 2Gril (případně troubu) předehřejeme na nejvyšší teplotu, na plechu v něm z obou stran opečeme plátky bagety do zlatova. Horké opečené bagety opět z obou stran potřeme olejem s česnekem, na plátky rozdělíme hustou rajčatovou omáčku, poklademe hoblinkami sýra a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.