Bagna cauda

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme řapíky celeru na kousky asi 7 cm dlouhé, stejně dlouhé nakrájíme i čtvrtky mrkví, květák rozdělíme na růžičky a žampiony ozdobíme čtyřmi zářezy. Na obou koncích seřízneme jarní cibulky, na osminy pokrájíme červenou řepu a hlízu fenyklu, rozpůlíme brambory, dvěma zářezy ozdobíme ředkvičky a semen zbavíme a na silnější proužky nakrájíme papriku. Vše urovnáme na velkou mísu.
  • 2
    Z ančoviček slijeme olej, necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Na velmi mírném ohni rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zahříváme česnek a ančovičky do té doby, než se začnou rozpadat. Pak přidáme máslo a po jeho rozpuštění přelijeme tuto směs do misky, kterou položíme doprostřed mísy se zeleninou a servírujeme s italským chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.