Bagna cauda
40 min.

Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
- 3kusyCeler řapíkatý
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibulka jarní
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2kusyČervená řepa
- 8kusůŘedkvička
- 230gramůBrambory vařené
- 225mililitrůOlej olivový extra panenský
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůSardinky v oleji
- 5stroužkůČesnek
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme řapíky celeru na kousky asi 7 cm dlouhé, stejně dlouhé nakrájíme i čtvrtky mrkví, květák rozdělíme na růžičky a žampiony ozdobíme čtyřmi zářezy. Na obou koncích seřízneme jarní cibulky, na osminy pokrájíme červenou řepu a hlízu fenyklu, rozpůlíme brambory, dvěma zářezy ozdobíme ředkvičky a semen zbavíme a na silnější proužky nakrájíme papriku. Vše urovnáme na velkou mísu.
- 2Z ančoviček slijeme olej, necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Na velmi mírném ohni rozpálíme olej a za stálého míchání na něm zahříváme česnek a ančovičky do té doby, než se začnou rozpadat. Pak přidáme máslo a po jeho rozpuštění přelijeme tuto směs do misky, kterou položíme doprostřed mísy se zeleninou a servírujeme s italským chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.