Baklava s cukrovým sirupem

60 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
3 g
Cukr
99 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vypracujeme těsto z hladké mouky, vajec, špetky soli a hrnku vody. Těsto při hnětení natahujeme a skládáme, poté necháme pod vlhkou utěrkou 30 minut odležet.
  • 2
    Hotové těsto podělíme na 8 dílků, každý posypeme škrobovou moučkou a vyválíme. Jeden díl těsta vložíme do olejem vymazané formy, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy, přiložíme další plát těsta a postup opakujeme. Ještě před upečením baklavu rozřežeme na čtverce či trojúhelníky, vršky potřeme opět rozpuštěným máslem a dáme péct na 175 °C.
  • 3
    Cukr zalijeme vodou a necháme vařit do úplného rozpuštění. Poté přilijeme 2 lžíce citrónové šťávy a necháme vychladnout.
  • 4
    Sirupem poléváme ještě vlažnu baklavu, kterou servírujeme až zcela vychladlou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.