Baklava s cukrovým sirupem
60 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůOřechy vlašské
- 750gramůCukr krupice
- 50mililitrůOlej olivový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2hrnkyVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
3 g
Cukr
99 g
Postup přípravy
- 1Vypracujeme těsto z hladké mouky, vajec, špetky soli a hrnku vody. Těsto při hnětení natahujeme a skládáme, poté necháme pod vlhkou utěrkou 30 minut odležet.
- 2Hotové těsto podělíme na 8 dílků, každý posypeme škrobovou moučkou a vyválíme. Jeden díl těsta vložíme do olejem vymazané formy, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy, přiložíme další plát těsta a postup opakujeme. Ještě před upečením baklavu rozřežeme na čtverce či trojúhelníky, vršky potřeme opět rozpuštěným máslem a dáme péct na 175 °C.
- 3Cukr zalijeme vodou a necháme vařit do úplného rozpuštění. Poté přilijeme 2 lžíce citrónové šťávy a necháme vychladnout.
- 4Sirupem poléváme ještě vlažnu baklavu, kterou servírujeme až zcela vychladlou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.