Baklava s vlašskými ořechy

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
49 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém hrnci vaříme nadrobno nakrájené datle a pomerančovou šťávu asi 5 minut. Poté přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy a skořici. Formu o délce jedné strany vymažeme máslem. Do formy vložíme 1 plátek listového těsta a potřeme máslem.
  • 2
    Na těsto rozetřeme 1/2 směsi s datlemi a navrch položíme plát těsta potřené máslem. Rozetřeme zbytek směsi s datlemi a zakončíme plátkem těsta potřeného máslem. Těsto u krajů a v rozích lehce zmáčkneme a posypeme sezamovými semínky. Pečeme 30 minut dozlatova, poté zmírníme teplotu na 150 °C a pečeme ještě dalších 30 minut.
  • 3
    V hrnci asi 15 minut vaříme med, citronovou šťávu a 200 ml vody, dokud se objem tekutiny nevyvaří na poloviční množství. Připravenou směs necháme nejprve 20 minut chladnout a poté jí přelijeme hotovou baklavu. Před podáváním necháme 1 hodinu v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.