Baklažán na grilu
33 min.
Ingredience
- 6kusůLilek
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 60mililitrůGranule dashi
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1špetkaCukr krupice
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaRybí vločky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu přepneme na režim grilování a rozehřejeme. Baklažány pomažeme olejem a propíchneme jehlicí. Grilujeme asi 13 minut, dokud se slupka nezkrabatí. Poté baklažány dáme do studené vody. Když jsou vychladlé, oloupeme slupku. Dužinu nakrájíme na menší válečky a dáme na talíř.
- 2V misce smícháme dashi, sójovou omáčku, mirin, šťávu z citronu a cukr. Lilky touto směsí přelijeme a posypeme rybími vločkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.