Baklažán na grilu

33 min.
Japonsko

Ingredience

    • 6kusůLilek
    • 30mililitrůOlej slunečnicový
    • 60mililitrůGranule dashi
    • 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 1špetkaCukr krupice
    • 0,5lžičkaCitronová šťáva
    • 0,5lžičkaRybí vločky
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu přepneme na režim grilování a rozehřejeme. Baklažány pomažeme olejem a propíchneme jehlicí. Grilujeme asi 13 minut, dokud se slupka nezkrabatí. Poté baklažány dáme do studené vody. Když jsou vychladlé, oloupeme slupku. Dužinu nakrájíme na menší válečky a dáme na talíř.
  • 2
    V misce smícháme dashi, sójovou omáčku, mirin, šťávu z citronu a cukr. Lilky touto směsí přelijeme a posypeme rybími vločkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.