Balkánský biftek

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
53 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
375 mg
Cukr
620 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kvalitní hovězí, vepřové a skopové maso umyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na kusy a umeleme.
  • 2
    Maso vložíme do mísy a dobře promícháme s pepřem (bifteky by měly být dost pálivé), přidáme majoránku, sůl, celé vajíčko, nastrouhanou citronovou kůru a olej.
  • 3
    Vše velmi dobře promícháme a dáme na chladné místo 1 hodinu odležet.
  • 4
    Z masové směsi vytvarujeme menší bochánky o velikosti dlaně a do každého bifteku uděláme pomocí sklenice nebo rukou mělčí důlek.
  • 5
    Bifteky potíráme olejem a grilujeme.
  • 6
    Když jsou skoro hotové, tak do každého důlku v bifteku dáme syrový žloutek a grilujeme do doby, dokud žloutek neztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.