Balkánský biftek
110 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová kýta
- 200gramůHovězí maso zadní
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžíceMajoránka
- 1lžíceSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůSkopová plec
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
53 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
375 mg
Cukr
620 mg
Postup přípravy
- 1Kvalitní hovězí, vepřové a skopové maso umyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na kusy a umeleme.
- 2Maso vložíme do mísy a dobře promícháme s pepřem (bifteky by měly být dost pálivé), přidáme majoránku, sůl, celé vajíčko, nastrouhanou citronovou kůru a olej.
- 3Vše velmi dobře promícháme a dáme na chladné místo 1 hodinu odležet.
- 4Z masové směsi vytvarujeme menší bochánky o velikosti dlaně a do každého bifteku uděláme pomocí sklenice nebo rukou mělčí důlek.
- 5Bifteky potíráme olejem a grilujeme.
- 6Když jsou skoro hotové, tak do každého důlku v bifteku dáme syrový žloutek a grilujeme do doby, dokud žloutek neztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.