Balkánský chléb z domácí pekárny
105 min.
Ingredience
- 3,5decilitryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 30gramůDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
2 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
150 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vajce rozšleháme ve studené vodě.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozšlehaným vajíčkem, na ni přisypeme mouku, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a na kuchyňském sítu necháme vychladnout.
- 5Pokud chceme, aby chléb měl velmi měkkou kůrku, potřeme ho ihned po vyklepnutí z formy vlažnou vodou a zabalíme do utěrky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.