Bambusové výhonky s banánem a zeleninou
30 min.
Ingredience
- 100gramůZelí čínské
- 4kusyMrkev kořen
- 150gramůShiitake houby
- 150gramůHrachové lusky
- 1kusZázvor celý
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůBambusové výhonky
- 2kusyBanány
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 20mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 2lžíceMed včelí
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
11 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Hrachové lusky nakrájíme na cca třetinu. Houby propláchneme, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Zelí důkladně opláchneme od nečistot a necháme okapat. Následně rozkrájíme zelí na proužky. Mrkev očistíme a krájíme na kolečka. Papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na proužky. Zázvor nasekáme na drobno. Bambusové výhonky propláchneme horkou vodou a necháme je okapat. Banán pokrájíme na plátky.
- 2Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a následně do pánve nalijeme olej. Prolisujeme do pánve česnek, přidáme houby s mrkví. Necháme dvě minuty opékat na oleji a přidáme lusky se zelím. Za stálého míchání následně přidáváme zázvor, bambusové výhonky, banány. Vše neustále mícháme.
- 3Směs ochutíme octem, sójovou omáčkou, medem, špetkou soli a pepře. Necháme dvě minuty na prudkém ohni a vše zalijeme vývarem. Až se vývar ze dvou třetin vyvaří, pořádně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.