Banánky máčené v čokoládě

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme nebo ušleháme změklé máslo dohladka. Postupně přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl a dál šleháme do zhoustnutí. Přisypeme část mouky, dobře ji zapracujeme a nakonec přidáme zbylou mouku a mleté mandle. Na pracovní ploše uhněteme hladké těsto.
  • 2
    Těstem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nanášíme banánky dlouhé asi 7cm. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut a po upečení necháme vychladnout na mřížce.
  • 3
    Konce banánků namáčíme v rozpuštěné čokoládě a po ztuhnutí čokolády banánky uložíme do uzavřené nádoby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.