Banánky s kávovým krémem
50 min.
Ingredience
- Na banánky
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1mililitrVoda pitná
- 5gramůSůl
- 120gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na krém
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka polohrubá
- 1,25decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrVoda pitná
- 10gramůKáva mletá
- 40gramůČokoláda hořká
- 120gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V hrnci svaříme vodu s máslem a solí, odstavíme a za stálého míchání vsypeme mouku. Vařečkou rozetřeme hrudky mouky a za mírného vaření třeme těsto vařečkou, až je husté a nelepí se na stěny. Necháme trochu vychladnout a postupně vmícháme ušlehaná vejce. Intenzivně třeme asi 15 minut, potom necháme chvíli odpočinout. Mezitím spaříme mletou kávu v hrnku a necháme chladnout. Plech vymažeme olejem a pomocí lžíce vykrajujeme podlouhlé kousky těsta a klademe je na plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova. Hotové vyndáme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím připravíme krém. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za stálého šlehání metlou krátce povaříme. Vmícháme cukr a ušlehaná vejce, podle chuti vychladlý odvar z kávy a za stálého šlehání znovu krátce povaříme. Krém necháme vychladnout a mezitím podélně rozkrojíme upečené banánky a rozložíme na tác. Pomocí cukrářského sáčku poloviny naplníme kávovým krémem a posypeme hoblinkami čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.