Banánky v cukrovém sirupu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1613 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
77 g
Sacharidy
224 g
Vláknina
3 g
Cukr
172 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu svaříme s cukrem, přidáme šťávu z citrónu a ještě chvíli povaříme. Vzniklý hustý sirup necháme vychladnout.
  • 2
    300 ml vody, špetku soli, 1 lžíci cukru a máslo uvedeme k varu. Za neustálého míchání vsypeme postupně mouku a odpalujeme 6 minut. Těsto necháme mírně vychladnout, poté přimícháme vejce. Vzniklé těsto stříkáme pomocí sáčku s širší trubičkou do tvaru cca 5cm banánků, které ihned smažíme v olivovém oleji. Ještě horké je namáčíme do připraveného sirupu, kde je necháme dobře nasáknout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.