Banánová hnědá Betty

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
11 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pomerančů nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 175 ml šťávy. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky.
  • 2
    Do pánve dáme cukr, tři lžíce pomerančové šťávy, 30 g másla a zahříváme, až směs dostane karamelovou barvu. Přidáme nakrájené banány a obalíme je ve směsi. Odstavíme. Polovinu banánů rozdělíme do 6 zapékacích misek, posypeme lžící strouhanky a navrch dáme zbytek banánů. Polijeme dvěma lžícemi pomerančové šťávy do každé misky.
  • 3
    Do zbytku strouhanky přimícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a zbytek másla. Vytvoříme větší hrudky a posypeme povrch banánů.
  • 4
    Misky dáme na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.