Banánová hnědá Betty
40 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 6kusůBanány
- 45gramůCukr krupice
- 90gramůMáslo čerstvé
- 25gramůStrouhanka
- 45gramůCukr třtinový
- 20gramůOvesné vločky
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
11 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Z pomerančů nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 175 ml šťávy. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky.
- 2Do pánve dáme cukr, tři lžíce pomerančové šťávy, 30 g másla a zahříváme, až směs dostane karamelovou barvu. Přidáme nakrájené banány a obalíme je ve směsi. Odstavíme. Polovinu banánů rozdělíme do 6 zapékacích misek, posypeme lžící strouhanky a navrch dáme zbytek banánů. Polijeme dvěma lžícemi pomerančové šťávy do každé misky.
- 3Do zbytku strouhanky přimícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a zbytek másla. Vytvoříme větší hrudky a posypeme povrch banánů.
- 4Misky dáme na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.