Banánová rajčata
20 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyRajčata
- 2špetkySůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 4kusyBanány
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 1decilitrKoňak vaječný
- 80gramůOřechy vlašské
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůCukr třtinový
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
30 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršek. Pomocí lžíce z rajčat vydlabeme střed, který jemně posypeme solí a chilli kořením. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Pokapeme 2 ml citronové šťávy, vaječným koňakem, přisypeme nakrájené ořechy a vše dobře promícháme. Misku se surovinami vložíme na 15 minut do ledničky.
- 2Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naplníme do půlky rajčata. Na šlehačku bohatě dáme vychlazenou banánovou směs a opět šlehačku. Přiklopíme odříznutým vrškem.
- 3Na jednotlivé talířky položíme list hlávkového salátu, do středu položíme naplněné rajče. Každou porci, okraje salátového listu pokapeme zbylou citronovou šťávou, posypeme třtinovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.