Banánová rajčata

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
30 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršek. Pomocí lžíce z rajčat vydlabeme střed, který jemně posypeme solí a chilli kořením. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Pokapeme 2 ml citronové šťávy, vaječným koňakem, přisypeme nakrájené ořechy a vše dobře promícháme. Misku se surovinami vložíme na 15 minut do ledničky.
  • 2
    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naplníme do půlky rajčata. Na šlehačku bohatě dáme vychlazenou banánovou směs a opět šlehačku. Přiklopíme odříznutým vrškem.
  • 3
    Na jednotlivé talířky položíme list hlávkového salátu, do středu položíme naplněné rajče. Každou porci, okraje salátového listu pokapeme zbylou citronovou šťávou, posypeme třtinovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.