Banánová žemlovka
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 750mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5kusůBanány
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1kusCukr moučkový
- 400gramůChléb toastový
- 200gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1977 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
410 g
Vláknina
13 g
Cukr
312 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 150C.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem. Prošleháme vejce se 100g cukru, solí, vanilkovým extraktem a nakonec vmícháme smetanu. Toastový chleba nakrájíme na větší čtverce, přidáme do směsi společně s na kolečka nakrájenými banány a rozinkami namočenými v rumu. Vše opatrně promícháme, necháme asi 10min odstát a vlijeme do zapékací mísy.
- 3Posypeme cukrem a pečeme asi 20min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.