Banánové cupcakes s arašídovým máslem
45 min.
Ingredience
- Krém
- 250gramůTvaroh jemný
- 125gramůSýr Philadelphia
- 170gramůMáslo arašídové
- 4lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 75gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr třtinový
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyBanány
- 60mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaTresť vanilková
- 185gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů s mřížkou uprostřed.
- 2Změklé máslo v míse vyšleháme do pěny (šleháme asi 3 minuty na vysoké otáčky), přisypeme cukr a znovu šleháme další 2-3 minuty do světlé pěny. Stěrkou setřeme z okrajů mísy máslo, abychom měli celou směs kompaktní. Po jednom přidáme vejce, vanilkový extrakt a oloupané, rozmačkané banány. Musí být opravdu zralé, klidně i s hnědou slupkou.
- 3Odvážíme mouku a smícháme ji s jedlou sodou. Odměříme mléko a do těsta při nízkých otáčkách postupně přidáme polovinu mouky, mléko a další polovinu mouky. Šleháme jen do doby, než se vše dobře smísí dohromady.
- 4Připravíme 12 košíčků na muffiny a rovnoměrně do nich rozdělíme těsto. Pečeme cca 20 minut, ale průběžně cupcakes sledujeme. Jakmile vidíme, že se dostatečně zvedly a těsto na povrchu vypadá pevně, zkusíme zapíchnout špejli. Pokud bude špejle čistá, jsou upečené.
- 5Příprava krému: V míse prošleháme všechny ingredience na krém, cukr přidáváme až na konec, ochutnáme a dosladíme podle chuti. Recept lze obměnit - můžeme použít na celý krém jen philadelphii, nebo jen tvaroh, popřípadě mascarpone, podle toho, co máme nejradši. Množství cukru a arašídového másla můžeme také upravit podle chuti.
- 6Cupcakes zdobíme až po úplném vychladnutí. Pokud použijeme hrubé arašídové máslo, zvolíme zdobičku s širší trubičkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.