Banánové polévané koblihy

43 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
34 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve nasušíme 3 oloupané banány: troubu předehřejeme na 120°C, plátky banánů poklademe na plech, dáme je do trouby a budeme je sušit přibližně 2 hodiny. Po vychladnutí je nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Do mísy prosejeme hladkou mouku s jedlou sodou, kypřícím práškem do pečiva, špetkou skořice, muškátového oříšku a soli. Sypkou směs promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce s medem, zakysanou smetanou, nakonec přimícháme 2 usušené banány. Do této medové směsi postupně budeme zašlehávat (nejlépe ručním, elektrickým šlehačem) připravenou mouku. Dobře prošlehané těsto zakryjeme a dáme ho na 2 hodiny do lednice odpočinout. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, zvrchu ho též zlehka posypeme moukou a zlehka vyválíme na placku silnou asi 1.5-2 cm. formičkou z těsta vykrojíme kolečka o průměru přibližně 7cm, středy koblihů vykrojíme malou formičkou o průměru asi 3-4cm.
  • 3
    V hluboké, ale menší pánvi rozpálíme olej, ve kterém koblihy smažíme z každé strany po 2 minutách do zlatova až zlatohněda - o pánve by se měly vejít naráz 4 koblihy. Usmažené koblihy poklademe na papírovou utěrku, aby okapaly z přebytečného oleje, po chvilce je otočíme na druhou papírovou utěrku.
  • 4
    Připravíme si polevu: v misce vymícháme prosátých 300g moučkového cukru s 3 lžícemi horké vody a 3 lžícemi citrónové šťávy. Jednu stranu vychladlých koblihů zamočíme do polevy, poklademe je na plech vyložený pečícíme papírem a než poleva úplně uschne, posypeme je pokrájeným usušeným banánem.
  • 5
    Poklademe je na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.