Banánový dezert

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na suché pánvi upražíme cukr na světlý karamel. Zalijeme jej trochou studené vody a povaříme na hustotu omáčky.
  • 2
    Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme je na skleněné talířky rozkrojenou stranou dospodu. Polijeme je karamelem a dáme vychladit.
  • 3
    Před podáváním ozdobíme každou půlku banánu šlehačkou a povrch posypeme nahrubo nasekanými, opraženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.