Banánový dezert
25 min.
Ingredience
- 4kusyBanány
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMandle
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Na suché pánvi upražíme cukr na světlý karamel. Zalijeme jej trochou studené vody a povaříme na hustotu omáčky.
- 2Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme je na skleněné talířky rozkrojenou stranou dospodu. Polijeme je karamelem a dáme vychladit.
- 3Před podáváním ozdobíme každou půlku banánu šlehačkou a povrch posypeme nahrubo nasekanými, opraženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.