Banánový koláč se šlehačkou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
49 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mělké zapékací formě o průměru 20-23 cm promícháme kokos, ovesné vločky a 45 g másla. Směs upěchujeme na dno a stěny formy. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 15 minut, hotový necháme ve formě vychladnout.
  • 2
    Mléko, kukuřičnou moučku a zbytek másla dáme do rendlíku a zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až se směs začne vařit a houstnout. Odstavíme a vmícháme žloutky.
  • 3
    Oloupeme dva banány a nakrájíme je na plátky silné 5 mm. Vychladlý koláč poklademe plátky banánů a zalijeme krémem, povrch uhladíme a necháme dobře vychladit.
  • 4
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a naneseme ji na krém. Dáme do lednice a vyndáme těsně před servírováním. Ozdobíme plátky zbylého banánu a mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.