Banánový koláč se šlehačkou
45 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 75gramůMáslo čerstvé
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 45gramůSolamyl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyBanány
- 1lžíceMandle
- 60gramůOvesné vločky
- 100gramůKokos - mletý (Kopra)
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
49 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V mělké zapékací formě o průměru 20-23 cm promícháme kokos, ovesné vločky a 45 g másla. Směs upěchujeme na dno a stěny formy. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 15 minut, hotový necháme ve formě vychladnout.
- 2Mléko, kukuřičnou moučku a zbytek másla dáme do rendlíku a zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až se směs začne vařit a houstnout. Odstavíme a vmícháme žloutky.
- 3Oloupeme dva banány a nakrájíme je na plátky silné 5 mm. Vychladlý koláč poklademe plátky banánů a zalijeme krémem, povrch uhladíme a necháme dobře vychladit.
- 4Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a naneseme ji na krém. Dáme do lednice a vyndáme těsně před servírováním. Ozdobíme plátky zbylého banánu a mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.