Banány s kávovou náplní

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
332 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu s cukrem a kávou. Stáhneme ze sporáku a necháme v lednici vychladnout.
  • 2
    Do vhodné nádoby vlijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Přidáme sůl, nakrájené máslo, opět přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme prosátou mouku. Na mírném ohni mícháme a vaříme tak dlouho, až vznikne hustá hmota, která se nelepí na vařečku ani na stěny nádoby.
  • 3
    Teplé těsto přeložíme do studené misky, zpracováváme tak dlouho, až těsto mírně vychladne. Postupně přidáváme vejce, vypracujeme hladké a lesklé těsto. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou, tvarujeme z něj banány dlouhé 9 cm na olejem vymazaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 160 stupňů a banány dopečeme ještě dalších 20 minut. Upečené banány necháme vychladnout a podélně je rozkrojíme na dvě půlky.
  • 4
    Cukrářský sáček naplníme vychlazeným krémem a nastříkáme na rozkrojenou půlku banánu. Krém přiklopíme druhou půlkou, slepujeme poloviny dohromady.
  • 5
    V horké vodní lázní vyšleháme bílky s 80 g cukru do pěny. Stáhneme ze sporáku, přisypeme zbylý cukr, citrónovou šťávu a dále šleháme do rozpuštění cukru. Polevou potřeme horní díl banánů a v lednici necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.