Banány s pomerančovým krémem

30 min.

Ingredience

  • Krém
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 4lžíceLikér pomerančový
  • Příprava banánů
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
16 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při přípravě tohoto dezertu začneme přípravou krému, protože ho
  • 2
    budeme podávat vychlazený k teplým banánům.
  • 3
    Krém: smetanu šleháme v misce s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud se nám na metle při jejím vytažení nezačnou tvořit hrudky. Poté do smetany vmícháme dvě lžíce pomerančového likéru a smetanový krém vložíme do lednice vychladit.
  • 4
    Příprava banánů: z alobalu vystřihneme 4 čtverce, které by měly být tak velké, abychom mohli banán v alobalu uzavřít. Čtverce rozložíme na pečicí plech, na každý čtverec dáme jeden oloupaný banán. Na každý banán poté vymačkáme polovinu maracuji, přelijeme lžící pomerančové šťávy a lžící pomerančového likéru. Okraje alobalových čtverců přehneme přes banány tak, aby byly banány v alobalu uzavřené, 10 minut pečeme v troubě, předehřáté na 180°C (dokud banány nezměknou). Pečené banány s alobalem přesuneme na předehřáté talíře, banány rozbalíme a k banánům rozdělíme vychlazený krém. Moučník servírujeme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.