Banány s pomerančovým krémem
30 min.
Ingredience
- Krém
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceCukr moučkový
- 4lžíceLikér pomerančový
- Příprava banánů
- 4kusyBanány
- 2kusyMaracuja
- 4lžícePomerančová šťáva
- 4lžíceLikér pomerančový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
16 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Při přípravě tohoto dezertu začneme přípravou krému, protože ho
- 2budeme podávat vychlazený k teplým banánům.
- 3Krém: smetanu šleháme v misce s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud se nám na metle při jejím vytažení nezačnou tvořit hrudky. Poté do smetany vmícháme dvě lžíce pomerančového likéru a smetanový krém vložíme do lednice vychladit.
- 4Příprava banánů: z alobalu vystřihneme 4 čtverce, které by měly být tak velké, abychom mohli banán v alobalu uzavřít. Čtverce rozložíme na pečicí plech, na každý čtverec dáme jeden oloupaný banán. Na každý banán poté vymačkáme polovinu maracuji, přelijeme lžící pomerančové šťávy a lžící pomerančového likéru. Okraje alobalových čtverců přehneme přes banány tak, aby byly banány v alobalu uzavřené, 10 minut pečeme v troubě, předehřáté na 180°C (dokud banány nezměknou). Pečené banány s alobalem přesuneme na předehřáté talíře, banány rozbalíme a k banánům rozdělíme vychlazený krém. Moučník servírujeme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.