Banderilla
28 min.
Ingredience
- 140gramůOlivy nakládané
- 250gramůTuňák obecný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 1lžíceOlej olivový
- 16kusůKapary sterilované
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
27 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
30 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé maso z tuňáka nakrájíme na 24 stejných kostek.
- 2Citrónovou kůru pokrájíme na velmi tenké proužky.
- 3Smícháme tuňáka s citrónovou kůrou, šťávou a olejem. Špejle namočíme na hodinu do studené vody, aby při pečení nezčernaly. Střídavě napichujeme tři kostky tuňáka, dvě kapary a jednu zelenou olivu. Hotové špízy rozložíme vedle sebe do nekovové pečící nádoby a zalijeme marinádou z tuňáka.
- 4Pečeme v rozpálené troubě při režimu grilování asi 4 minuty z každé strany, často obracíme. Podáváme teplé s pečivem, případně studené jako jednohubky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.