Banderilla

28 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
27 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
30 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé maso z tuňáka nakrájíme na 24 stejných kostek.
  • 2
    Citrónovou kůru pokrájíme na velmi tenké proužky.
  • 3
    Smícháme tuňáka s citrónovou kůrou, šťávou a olejem. Špejle namočíme na hodinu do studené vody, aby při pečení nezčernaly. Střídavě napichujeme tři kostky tuňáka, dvě kapary a jednu zelenou olivu. Hotové špízy rozložíme vedle sebe do nekovové pečící nádoby a zalijeme marinádou z tuňáka.
  • 4
    Pečeme v rozpálené troubě při režimu grilování asi 4 minuty z každé strany, často obracíme. Podáváme teplé s pečivem, případně studené jako jednohubky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.