Banica
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůSýr Čedar - tavený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
307 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tužší těsto a vyválíme z něho osm tenkých placek.
- 2Placky potřeme rozpuštěným máslem a strouhaným sýrem rozmíchaným se žloutky a svineme vždy každou placku od stran do středu. Z každé placky tak vzniknou dvě roličky proti sobě.
- 3Připravenou banicu narovnáme na pomaštěný plech, potřeme máslem a v horké troubě upečeme dozlatova.
- 4Po upečení znovu pomastíme osoleným máslem. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.