Banketky
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 400gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůTuk ztužený
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V osolené mouce vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr, trochu vlažného mléka a lžičkou rozmícháme s trochou mouky. Necháme vzejít kvásek.
- 2Potom přidáme žloutky, rozpuštěný tuk a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto. Necháme je vykynout.
- 3Z těsta tvarujeme malé bochánky, urovnáme je na máslem vymaštěný plech a necháme vykynout. Potřeme je rozšlehaným bílkem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.