Banketky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené mouce vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr, trochu vlažného mléka a lžičkou rozmícháme s trochou mouky. Necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Potom přidáme žloutky, rozpuštěný tuk a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto. Necháme je vykynout.
  • 3
    Z těsta tvarujeme malé bochánky, urovnáme je na máslem vymaštěný plech a necháme vykynout. Potřeme je rozšlehaným bílkem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.