Barevná párková buchta (závin) s mrkví

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
922 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
46 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vlažný rozpuštěný tuk, zbylé mléko, žloutky, sůl a papriky pokrájené na malé kostičky. Vypracujeme hladké těsto a necháme asi 40 minut kynout.
  • 2
    Mrkev uvaříme v osolené vodě a pokrájíme ji pak najemno (nebo nastrouháme na hrubém struhadle). Párky pokrájíme nadrobno. Těsto rozválíme na plát, podélně poklademe mrkví a párky, stočíme jako závin a upečeme do růžova ve vymazané a vysypané podélné formě (na biskupský chlebíček). Před pečením potřeme bílkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
  • 3
    Formu s nepřilnavým povrchem vytřeme olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.