Barevný koláč s ovocem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrníčku dáme kávu, zalijeme vroucí vodou, necháme vychladnout, těsně před použitím kávu scedíme.
  • 2
    Vejce rozklepneme do misky, přisypeme cukr a utřeme do pěny. Přilijeme smetanu, v mikrovlnné troubě rozpuštěnou vlažnou Heru. Do surovin přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vypracujeme těsto, které rozdělíme na tři díly. Do prvního vmícháme ořechy, do druhého scezenou kávu a do třetího na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu.
  • 3
    Plech vymažeme olejem, posypeme hrubou moukou. Na dno plechu rozetřeme ořechové těsto, potom čokoládové a nakonec kávové těsto. Vložíme do trouby, pečeme při 160stupňové teplotě 40-45 minut. Po upečení vytáhneme z trouby, ještě horký koláč potřeme meruňkovým džemem a necháme vychladnout na plechu. Čokoládovou polevu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázní, necháme slabě ztuhnout a přelijeme povrch koláče. Dáme stranou nebo do lednice čokoládu ztuhnout a nakrájíme na čtverce nebo obdélníky.
  • 4
    Těsně před podáváním každou porci ozdobíme ze smetany a medu vyšlehanou tuhou šlehačkou a ostružinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.