Barevný koláč s ovocem
65 min.

Ingredience
- 4lžičkyKáva turecká
- 1decilitrVoda pitná
- Na ozdobení
- 120gramůDžem meruňkový
- 200gramůPoleva čokoládová
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMed včelí
- 200gramůOstružiny
- Na těsto
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůHera
- 350gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 70gramůOřechy vlašské
- 80gramůČokoláda hořká
- Na vymazání Plechu
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do hrníčku dáme kávu, zalijeme vroucí vodou, necháme vychladnout, těsně před použitím kávu scedíme.
- 2Vejce rozklepneme do misky, přisypeme cukr a utřeme do pěny. Přilijeme smetanu, v mikrovlnné troubě rozpuštěnou vlažnou Heru. Do surovin přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vypracujeme těsto, které rozdělíme na tři díly. Do prvního vmícháme ořechy, do druhého scezenou kávu a do třetího na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu.
- 3Plech vymažeme olejem, posypeme hrubou moukou. Na dno plechu rozetřeme ořechové těsto, potom čokoládové a nakonec kávové těsto. Vložíme do trouby, pečeme při 160stupňové teplotě 40-45 minut. Po upečení vytáhneme z trouby, ještě horký koláč potřeme meruňkovým džemem a necháme vychladnout na plechu. Čokoládovou polevu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázní, necháme slabě ztuhnout a přelijeme povrch koláče. Dáme stranou nebo do lednice čokoládu ztuhnout a nakrájíme na čtverce nebo obdélníky.
- 4Těsně před podáváním každou porci ozdobíme ze smetany a medu vyšlehanou tuhou šlehačkou a ostružinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.