Barevný salát s klíčky

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2-3 dny předem si necháme naklíčit čočku, mungo a vojtěšku.
  • 2
    Než začneme s přípravou salátu, naklíčenou čočku a vojtěšku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Omytá zralá rajčata pokrájíme na kostičky. Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka, žebra, papriky pokrájíme a proužky, chilli posekáme nadrobno. Očištené stroužky česneku rozkrojíme na poloviny, z nich nakrájíme tenké plátky. Omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Omyjeme si 1-2 snítky čerstvé majoránky, petrželky, otrháme z nich lístky. Nakonec přimícháme k zelenině klíčky.
  • 3
    Připravíme si zálivku: v misce smícháme olej s limetkovou šťávou, sirupem, solí, pepřem a sójovou omáčkou.
  • 4
    Zálivkou pokapeme připravený salát, ještě ho posypeme slunečnicovými semínky. Servírujeme přibližně po 1 hodině, aby salát natáhl do sebe zálivku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.