Barevný zeleninový nákyp
70 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 700gramůZelí kysané
- 8decilitrůVíno bílé
- 60gramůCukr krupice
- 5gramůBobkový list
- 600gramůHovězí maso mleté
- 600gramůBrambory
- 200gramůKapie
- 200gramůSýr Parmezán
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1032 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
69 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme 1 dl oleje, vložíme 250 g nakrájené cibule, kterou necháme zesklovatět. Přidáme kyselé zelí, cukr, bobkový list a vlijeme víno. Vše povaříme 10 minut.
- 2V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme na malé kousky nakrájenou zbylou cibuli a osmahneme. Vmícháme mleté maso, přisypeme sůl, pepř a dusíme 10 minut.
- 3Pekáč vymažeme 40 g másla, na dno dáme mleté maso. Na maso naskládáme oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Povrch brambor posypeme tence nakrájenou sterilizovanou kapií a nastrouhaným sýrem. Naskládáme ještě na tenké plátky nakrájené máslo a pekáč vložíme do trouby.
- 4Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Potom nákyp krájíme na porce. Podáváme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.