Basbousa z kokosu
70 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Na sirup
- 1lžíceCitronová šťáva
- 40gramůCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- Na těsto
- 40gramůCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 500gramůPšeničná krupice
- 250gramůKokos strouhaný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1523 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
67 g
Sacharidy
205 g
Vláknina
10 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180°C a připravíme plech na pečení.
- 2V hrnci rozpustíme cukr, vodu a citrónovou šťávu. Vzniklý sirup necháme důkladně vychladnout.
- 3Mezitím v míse promícháme rozpuštěné máslo, mouku, kokos, cukr krupici, krupicovou mouku, mléko, prášek do pečiva a vanilkový extrakt.
- 4Vzniklou směs nalijeme na připravený plech a pečeme 35 minut.
- 5Hotový moučník vyndáme, nakrájíme a polijeme připraveným sirupem. Nakonec každý kousek ozdobíme mandlí, ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.