Batátové houstičky

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 350gramůBrambory sladké (Batáty)
    • 120mililitrůVoda pitná
  • Těsto
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty oškrábeme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi půl hodiny doměkka. Scedíme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Šalotku nakrájíme na kolečka, přisypeme k batátům, přidáme mouku, cukr, sušené mléko, špetku soli, droždí, přilijeme olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme a necháme 45 minut kynout. Znovu důkladně prohněteme a necháme kynout dalších 45 minut.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme 12 houstiček nebo upleteme pletýnky, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení a necháme kynout ještě 15 minut a potřeme mlékem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.